racingstolar

vw caddy carrera cup har som original andra stolar än standard. det sitter tvåfärgade läderstolar som är lite racing inspirerade. man har även broderat carrera cup i stolsryggen och nere på passargerarsidan sitter även en brandspruta monterad.


racingstolar }

När jag såg stolarna för första gången blev jag lite bekymrad, det var riktigt skitiga och såg nästan förstörda ut. Min slutsats är att inget jag gör med dem, kan få de att se sämre ut.

Innan jag började mina försök att få de rena gjorde jag en grundlig damsugning av stolarnas underrede och alla sömmar. Då jag inte har någon möbelborste till grovdammsugaren, använde jag en mjuk pensel för att komma åt ordentligt.


vad har jag brukat? }

Då stolarna var riktigt smutsiga bedömde jag att det skulle krävas lite mer aggressiv rengöring. Valet blev sadelsåpa från Fiebing. Kan det göra en sadel ren, måste det ju kunna göra ett säte som har nötts av en hantverkare rent…

För att få bra effekt sprayade jag på en mindre yta och arbetade in det med en pensel (hade ingen läderborste tillhands). När det inte löddrade längre torkade jag av med en mjuk trasa.

När stolen hade fått torka ett dygn, arbetade jag in Leather Master skyddscream med en mjuktrasa.

www.fiebing.com www.leathermaster.se


slutresultatet }

Hur blev slutresultatet då? Jag måste säga att jag blev riktigt nöjd, jag trodde att stolarna var förstörda!

Hade jag vågat skulle kanske några av de vita sömmarna ha behövt återfärgas, då bilbältet har nött dessa hårt. Men jag chansar inte, jag tror att jag är klar… ;-)